Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan
"Denetim Seferberliği" kapsamında dün et ve et ürünleri denetimleri
tamamlandı, İl Müdürlüğümüz personelince İlimizde faaliyette bulunan süt ve süt
ürünleri üretim işletmelerinde hijyen koşulları, çalışanların kılık
kıyafetleri, temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi.
Denetim Seferberliği’nin ikinci gününde yapılan
çalışmalara bizzat katılan İl Müdürümüz Çetin Ayvalık " Bakanlığımız
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün başlattığı ürün bazlı denetim seferberliği
bir hafta boyunca devam edecektir. Denetim Seferberliğinde; Et ve Et Ürünleri
Üreten İşletmeler, Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmeler, Ekmek ve Ekmek
Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten İşletmeler, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal,
Market, Büfe vb İşyerleri, Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri ve
Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food vb. Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri
yapılacak olup numuneler alınacaktır. Denetimlerde ve alınan numunelerin analiz
sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda cezai işlem
uygulanacaktır. " dedi.