T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürlüğümüzde Denetim Seferberliği Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 26.11.2019

Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında dün et ve et ürünleri denetimleri tamamlandı, İl Müdürlüğümüz personelince İlimizde faaliyette bulunan süt ve süt ürünleri üretim işletmelerinde hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafetleri, temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi.

Denetim Seferberliği’nin ikinci gününde yapılan çalışmalara bizzat katılan İl Müdürümüz Çetin Ayvalık  " Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün başlattığı ürün bazlı denetim seferberliği bir hafta boyunca devam edecektir. Denetim Seferberliğinde; Et ve Et Ürünleri Üreten İşletmeler, Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmeler,  Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten İşletmeler, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb İşyerleri, Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri ve Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food vb. Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri yapılacak olup numuneler alınacaktır. Denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır. " dedi.