T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; 1 Haziran Dünya Süt Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi : 1.06.2023

​İl Müdürümüz yaptığı açıklamada; "Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.


Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Tıpkı süt gibi sütten elde edilen ürünlerde (peynir, yoğurt, ayran, tereyağ v.b.) tartışılmaz aynı değerdedir. Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Süt grubu besinler; protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır. Kalsiyum; kemik-diş sağlığının devamı ve gençlik döneminde kemik mineral içeriğinin desteklenmesinde rol alan en önemli öğedir. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein, her yaş grubunda vücudun çalışması; çocukluk döneminde büyüme, yetişkinlikte ise doku onarımının sağlanması için gereklidir. Sonuç olarak sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketiniz" şeklinde konuştu.

Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının güvenilir ve sağlık açısından risk taşımayacak biçimde ulaşmasının büyük önem taşıdığının altını çizen İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; "Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünleri tercih edilmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.