ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KARABÜK VE TARIM
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜMÜZ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
      • ERDAL KAYA
      • RAMAZAN ERAKMAN
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
      • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BİRİMLERİMİZ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ
      • EFLANİ
      • ESKİPAZAR
      • OVACIK
      • SAFRANBOLU
      • YENİCE
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI
    • PROSEDÜRLER
    • SÜREÇLER
  • TARIMSAL YAPI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksKarabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; 1 Haziran Dünya Süt Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

1.06.2023 / Gösterim Saysı : 129 / Arşiv

​İl Müdürümüz yaptığı açıklamada; "Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.


Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Tıpkı süt gibi sütten elde edilen ürünlerde (peynir, yoğurt, ayran, tereyağ v.b.) tartışılmaz aynı değerdedir. Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Süt grubu besinler; protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır. Kalsiyum; kemik-diş sağlığının devamı ve gençlik döneminde kemik mineral içeriğinin desteklenmesinde rol alan en önemli öğedir. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein, her yaş grubunda vücudun çalışması; çocukluk döneminde büyüme, yetişkinlikte ise doku onarımının sağlanması için gereklidir. Sonuç olarak sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketiniz" şeklinde konuştu.

Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının güvenilir ve sağlık açısından risk taşımayacak biçimde ulaşmasının büyük önem taşıdığının altını çizen İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; "Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünleri tercih edilmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.


Son Haberler

  • İyi Tarım Uygulamaları İle Güvenilir Gıdaya Ul ...
  • Yenice Kaymakamlığı Ve İl Müdürlüğümüz İş Birl ...
  • Bakanlığımız Talimatlarıyla 3 Hafta Boyunca Tü ...
  • Şap Hastalığına Karşı Sonbahar Dönemi Aşılama ...
  • Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Kayıtlar 1 Eylül’De Ba ...
  • Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'nın Talimatlar ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı No:19 78100 KARABÜK

  • Telefon : 0-370- 424 35 28

  • Faks : 0 -370- 424 46 43

  • E-Posta : karabuk@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​