Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KARABÜK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ERDAL KAYA
    • RAMAZAN ERAKMAN
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ​​
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • EFLANİ
    • ESKİPAZAR
    • OVACIK
    • SAFRANBOLU
    • YENİCE
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
    GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ SİSTEMİ (GGBS)
    KKYDP PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI
    GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
    İL HAKKINDA
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKarabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; 1 Haziran Dünya Süt Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

1.06.2023 / Gösterim Saysı : 21 / Arşiv

​İl Müdürümüz yaptığı açıklamada; "Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır" dedi.


Sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Tıpkı süt gibi sütten elde edilen ürünlerde (peynir, yoğurt, ayran, tereyağ v.b.) tartışılmaz aynı değerdedir. Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur. Süt grubu besinler; protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin öğesinin önemli kaynağıdır. Kalsiyum; kemik-diş sağlığının devamı ve gençlik döneminde kemik mineral içeriğinin desteklenmesinde rol alan en önemli öğedir. Süt ve süt ürünlerinin içerdiği protein, her yaş grubunda vücudun çalışması; çocukluk döneminde büyüme, yetişkinlikte ise doku onarımının sağlanması için gereklidir. Sonuç olarak sağlıklı yaşam ve uzun ömür için; daha çok süt ve süt ürünleri tüketiniz" şeklinde konuştu.

Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm aşamalarının güvenilir ve sağlık açısından risk taşımayacak biçimde ulaşmasının büyük önem taşıdığının altını çizen İl Müdürümüz Çetin AYVALIK; "Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünleri tercih edilmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.


Son Haberler
...
İl Müdürümüz Çetin Ayvalık, İl Müdürlüğümüz İl ...
...
İl Ve İlçe Müdürlüklerimizde Teknik Ekiplerimi ...
...
İl Müdürlüğümüzde Bayramlaşma Programı Düzenle ...
...
Ramazan Bayramı Öncesi Gıda Denetimi
...
Tabiat Karabük Projesinde Başarı Gösteren Pers ...
...
Vali Yardımcısı Erol Özkan Başkanlığında 2025 ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı No:19 78100 KARABÜK

  • Telefon : 0-370- 424 35 28

  • Faks : 0 -370- 424 46 43

  • E-Posta : karabuk@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI